Estofat de vedella de Cal Pepitu

A veure canalla si aprenem una mica de les àvies, les mames, les tietes i tot el que acabi  amb  –es, que no costa tant posar-se un dia a la cuina i menjar algo decent, que no sigui només per sobreviure, que ens coneixem….  menja vedella de collons! COLLONS!

Deixa de mirar l’strava cada segon, per veure que ha fet el veí i de mirar tinder, els dos sabem que no lligaràs, i passa a comprar a les botigues del teu poble, que per això hi son, fem una mica de proximitat que no et vindrà d’aquí, no siguis comodón i garrepa, que tens 3 bicis al garatge i una de reserva per si de cas.

En Tomàs Molina ha dit que aquest finde els pagesos estaran contents i que caurà aigua del cel, “aigua senyor que de vi ja en venen”.  

Quedeu-vos a casa un matí que no us caurà el sostre al cap, posa’t el davantal  i passa cap aquella zona desconeguda per tu, la cuina.

ESTOFAT DE VEDELLA DE CAL PEPITU

 

Ingredients

  • 1kg Costella de vedella  o una altra peça que es pugui fer a daus per estofar  (si no en tens ni idea, per això son les botigues de poble per explicar-t’ho amb tot detall)
  • 3 Patates
  • 1 Ceba
  • 1 All
  • 1 gotet de vi negre
  • 3 pastanagues
  • Farina
  • 3 cullerades Tomàquet fregit
  • 1 fulla de llorer
  • 3 gots de caldo de carn
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació

1. Agafem una cassola gran o una olla, afegim una mica d’oli d’oliva i el deixem escalfar fins que l’oli estigui ben calent.
2. Un cop l’oli estigui calent afegim la carn i anem removent durant uns minuts fins que quedi daurada. Apartem la carn en un plat i reservem.
3. Tallem las pastanagues en rodanxes i piquem la ceba y l’all a trossets petits. Afegim les verdures a la olla o cassola on hem cuinat prèviament la carn.
4. Deixem cuinar les verduretes durant uns 5 minuts a foc mitjà (fins que la ceba es fiqui tendre). Passat aquest temps tornem a afegir la carn de vedella, posem també el tomàquet fregit, la farina de blat i el got de vi negre. Anem remenant la barreja d’ingredients.
5. Afegim la fulla de llorer i els 3 gots de caldo. Alternativament, sinó tenim caldo podem agregar aigua.
6. Tapem la olla o cassola i deixem cuinar a foc lent durant 60-90 minuts. El temps exacta es fins que la carn estigui tendre. Durant aquest període podem anar comprovant lo tendre que està la carn.
7. Mentre es cuina l’estofat de vedella amb les verdures pelem les patates en rodanxes.
8. Un cop la carn estigui ben tendre afegim les patates. Si no hi ha suficient líquid podem afegir més caldo de pollastre/carn o aigua. Deixem cuinar fins que les patates estiguin fetes i tendres. Provem i rectifiquem amb sal i pebre.
 

Si algú s’atreveix a fer-ho que ens ho envií foto… que tindrà premi!!!

Bon profit canalla!!

Shopping Cart